З нагоди Великого світлого і радісного свята Ігор Салецький та Алла Ратинська завітали до церков, храмів та молитовних будинків віруючих, які протягом 40 днів посту готувалися до відзначення  Різдва  Христового.

 Зокрема, посадовці відвідали головні храми Православної Церкви України: Спасо-Преображенський кафедральний  собор, храм Всіх Скорботних Радість, храм Нерукотворного Образа Господа нашого Ісуса Христа; завітали на різдвяні колядки до Стрітенського храму Української Православної Церкви; храму Покрови Пресвятої Богородиці Української Греко-Католицької Церкви м. Вінниці; не оминули увагою церкви і молитовні будинки протестантських спільнот: Церкву «Святої  Трійці» обласного об’єднання церков християн віри євангельської, Церкву «Віфанія» євангельських християн-баптистів та Церкву «Емануїл»  обласного об'єднання Української церкви християн віри євангельської.

В свою чергу,  привітавши єпархіальних архієреїв та керівників релігійних об’єднань, передали вітання усім віруючим вінничанам.  

В особі митрополита Симеона, митрополита Романа та архієпископа Михаїла, привітали вірян Православної Церкви України.

В особі митрополита Варсонофія - усіх віруючих Української Православної Церкви.

В особі протопресвітера о. Григорія Рогацького - віруючих Української Греко-Католицької Церкви.

В особі почесного голови Вінницького обласного об’єднання церков християн віри євангельської єпископа Михайла Якобчука, голови Вінницького обласного об’єднання церков ХВЄ єпископа Андрія Богачука  та єпископа Церкви «Святої Трійці» Петра Гречкосія усіх вірян ООЦХВЄ Вінниччини.

В особі голови Вінницького обласного об’єднання церков євангельських християн-баптистів єпископа Володимира Вузія та єпископа церкви «Віфанія» Анатолія Богачука усіх євангельських християн-баптистів Вінниччини.

В особі голови Вінницького обласного об'єднання Української церкви християн віри євангельської єпископа Василя Любчака - віруючих УЦХВЄ Вінниччини.

Посадовці від імені голови обласної державної адміністрації Владислава Скальського привітали вінничан з Великим святом та побажали усім миру, любові, єдності у напрямку духовного розвитку і культурного зростання суспільства та подякували керівникам релігійних організацій та віруючим різних конфесій за співпрацю.

«Різдво Христове – це завжди народження надії на найкраще, на здійснення найбільш заповітних мрій і помислів. – зазначили посадовці. - Тепло цього свята однаково зігріває усіх християн світу.

 Нехай разом зі сяйвом Різдвяної зірки та гучною Колядою завітають у Ваші оселі мир і добро, тепло і затишок. 

Нехай цьогорічне свято стане початком нової щасливої дороги в новий щасливий рік.

Нехай Господь береже кожну родину, множить радість та добро, а прийдешні свята принесуть усім Божі та земні щедроти».

У свою чергу, члени Ради Церков і релігійних організацій Вінниччини подякували органам державної влади за підтримку ініціатив, соціальних проектів,  ювілейних заходів та висловили надію, що і в 2020 році в рамках Програми підтримки діяльності національно-культурних товариств області та забезпечення міжконфесійної злагоди і духовно-морального розвитку Вінниччини буде приділена  не менша увага реалізації державно-церковних заходів за збереження сімейних цінностей, здорового способу життя,  розвиток предметів духовно морального спрямування в закладах системи освіти, популяризації сакральних святинь Вінниччини та інших.

На завершення церковним громадам вручено традиційні кошики достатку та пам’ятні адреси від голови обласної державної адміністрації.