Народилася Лариса Василівна 28 листопада 1966 року в с. Удич Теплицького району Вінницької області, там пройшло її дитинство і юність.

Закінчивши у 1990 році Вінницький державний педагогічний інститут ім. М. Островського, здобула освіту вчителя історії.

Більшу частину свого життя ця чудова жінка присвятила питанням релігійного життя області.

Лариса Шепель прийшла на роботу до відділу у справах релігій обласної державної адміністрації  в  2000 році, маючи на руках  двох малолітніх дітей  - сина 9 років та доньку 10 місяців. Та в неї вистачало сил турбуватися про сім’ю та повністю  поринути у  роботу.

Лариса Шепель була надзвичайно працьовитою, наполегливою, енергійною, порядною  та щирою людиною.

Вона  в силу своєї посади,  досвіду та людських якостей була на постійному зв’язку з духовенством та віруючими усіх конфесій. Для неї не було робочих чи поза робочих годин, вона інколи й цілодобово надавала поради, професійні консультації, співчувала і просто вислуховувала.

Турботи кожного вона пропускала через своє серце,  вникала  в   життя усіх парафій Вінниччини та щиро  переймалася збереженням культових споруд для нащадків.

В 2013 році після створення управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Лариса Василівна очолила відділ у справах релігій.

Лариса Шепель була компетентним керівником, яка розуміла необхідність допомоги молодим спеціалістам, і своїм прикладом, і цінною порадою.

З її ініціативи та безпосередньо її зусиллям  управлінням видано ілюстрований довідник храмів Вінниччини, створено буклети   паломницьких маршрутів та ряд телепрограм про сакральні святині Поділля.

Управління у справах національностей та релігій ОДА в глибокій жалобі з приводу передчасної смерті Лариси Василівни та висловлює свої щирі співчуття всім рідним і близьким померлої.

Пішла у вічність світла людина. Людина з великої літери, талановита, яскрава, справжня.

На жаль, словами важко загоїти на серці страшну рану від втрати, важко знайти слова втіхи, коли зупиняється серце, проте світлі спогади про цю людину, яка чесно і гідно прожила своє життя, завжди будуть сильнішими за смерть.

Вічна Вам пам’ять, Ларисо Василівно, і Царство Небесне!