Враховуючи тещо проведення богослужінь є невідємною складовою діяльності релігійних організацій таїхнім обовязком стосовно духовного піклування про віруючиха також виходячи з правових нормзаконодавства України щодо державного захисту прав і законних інтересів релігійних організаційна періоддії правового режиму надзвичайної ситуації державними медіа для релігійних організацій наданоможливість трансляції богослужінь та інших обрядів з метою повноцінного забезпечення та реалізаціюодного із основоположних прав людини на свободу релігії та віросповідання в Україні.

В свою чергу, Міністерством було розроблено концепцію та узгоджено графік відповідних трансляцій. Важливо відзначити, що згадана система телевізійних трансляцій має унікальний характер, оскільки враховує багаторелігійність/поліконфесійність релігійної середовища нашої країни. Транслюватимуться (у прямому ефірі та у записі) богослужіння як православних й католицьких церков, так і молитовні заходи протестантських та мусульманських організацій.

Починаючи від 27 березня 2020 рокущоп'ятниціщосуботи та щонеділі на загальнонаціональних тарегіональних телеканалах UA: Суспільне мовлення транслюватимуться богослужіння та обрядові заходинайчисельніших церков та релігійних організаційпредставлених на теренах УкраїниЦі трансляції будуть здійснені телеканалами UA: ПЕРШИЙ, UA: КУЛЬТУРА та UA: КРИМ, а також стануть доступними для онлайн перегляду на сайтах цих каналів та на всіх регіональних платформах Суспільного мовника.

Нижче подаємо детальнийактуальний на 27 березнярозклад телевізійних трансляцій богослужіньрелігійних організацій Україниякий буде чинним на весь період карантинуповязаного з епідемієюкоронавірусу в Україні:

Щоп’ятниці з 3 квітня на телеканалі UA: КРИМ відбуватимуться трансляції:
• 10:00 – п'ятнична проповідь із Київської соборної мечеті «Ар-Рахма», організована Духовним управлінням мусульман України;
• 12:00 – намаз і проповідь, організовані Духовним управлінням мусульман України «УММА»;
• 12:15 – настанова Духовного управління мусульман Автономної Республіки Крим.

Щосуботи з 28 березня о 10:00 на телеканал UA: КУЛЬТУРА транслюватимуться богослужіння Церкви адвентистів сьомого дня в Україні.

Щонеділі з 29 березня на телеканалах UA: ПЕРШИЙ, UA: КРИМ та на всіх регіональних філіях Суспільного мовника транслюватимуть недільні богослужіння з трьох церков:
• з 9:30 до 10:00 – недільна меса Римсько-католицької церкви в Україні;
• з 10:00 до 11:30 – Божественна літургія із Свято-Михайлівського кафедрального собору Православної церкви України та Всеукраїнська молитва;
• з 11:30 до 12:30 – недільна літургія Української греко-католицької церкви з Патріаршого собору Воскресіння Христового.

Щонеділі з 29 березня на телеканалі UA: КУЛЬТУРА:
• з 12:30 – недільне богослужіння Церкви євангельських християн-баптистів;
• з 13:00 – недільне богослужіння Української євангельської церкви;
• з 13:30 – недільне богослужіння Української церкви християн віри євангельської.