З нагоди національного свята начальник управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації Ігор Салецький привітав азербайджанську громаду Вінниччини. У вітальному слові посадовець побажав усім азербайджанцям міцного здоров'я, благополуччя, успіхів, миру і процвітання та подальшого розвитку українсько-азербайджанської дружби!

28 травня 1918 року, було проголошено незалежність Азербайджанської Демократичної Республіки. Тоді на карті світу з'явилась перша демократична республіка на мусульманському Сході.

Однак, у квітні 1920 року частини Червоної армії, розбивши залишки військ Денікіна, перейшли азербайджанський кордон і 28 квітня увійшли в Баку. Цього дня було оголошено про створення на території АДР Азербайджанської Радянської Соціалістичної Республіки (Азербайджанської РСР).

Незважаючи на те, що Азербайджанська Демократична Республіка проіснувала всього 23 місяці, вона залишила важливий слід в історії національної державності. Адже, використавши досвід і традиції діяльності АДР,  через 70 років Азербайджан домігся своєї державної незалежності. Народ Азербайджану з багатовіковою культурою і традиціями заслужено здобув національні інститути і новий державно-правовий статус. Останні роки країни ознаменовані яскравими подіями та значними успіхами. Країна може пишатися своїм досягненнями в економічній, інтелектуальній та культурній сферах.

Україну та Азербайджан пов’язують багатовікові традиції дружби і взаємоповаги. Адже, Азербайджанська Республіка,  як і Україна, є тією землею, де з давніх-давен в мирі та злагоді жили різні народи. Сьогодні відносини між країнами носять партнерський і взаємовигідний характер, який ґрунтується на принципах добросусідства і поваги один одного.