У засіданні взяли участь заступник голови – директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк, начальник управління у справах національностей та релігій ОДА Ігор Салецький, головуючий обласної Ради Церков і релігійних організацій – голова Подільської конференції церкви адвентистів сьомого дня Михайло Вільчинський, голова Вінницького обласного об’єднання церков Євангельських Християн-Баптистів Леонід Почапський, почесний голова Вінницького обласного об'єднанняї церков християн віри євангельської Михайло Якобчук, секретар об’єднання церков християн віри євангельської – п’ятидесятників Вінницької області Володимир Байдак та голова організаційного комітету з відзначення на Вінниччині 500-річчя Реформації – секретар Подільської конференції церкви адвентистів сьомого дня Олександр Зайцев.


Перед початком засідання головуючий обласної Ради Церков і релігійних організацій Михайло Вільчинський від імені усіх членів Ради Церков вручив подяку Ігорю Івасюку за сприяння діяльності обласної Ради Церков та підтримку усіх заходів релігійних організацій спрямованих на відродження духовності та зміцнення моральності у суспільстві.


Нагадаємо, що в 2017 році по всьому світу відзначають 500-річчя руху Реформації. Наша держава не стоїть осторонь, з цієї нагоди Президент підписав Указ від 26 серпня 2016 року № 357/2016 Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації.


Вінниччина також долучилася до низки заходів, спрямованих на підвищення рівня духовності й освіченості громадян. Так, розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 21 вересня 2016 року № 694 було затверджено План заходів з відзначення ювілейної дати.


«Хочу нагадати, що 2017 рік присвячений подіям Реформації та її значенню в розвитку культури, науки, державності та демократії в країнах Європи. Впевнений, що спільними зусиллями релігійних організацій та органів державної влади всі ті заходи, які заплановані в рамках відзначення цієї історичної події, відбудуться на високому організаційному рівні. Хочу запевнити, що керівництво області активно братиме участь у запланованих заходах, зокрема відвідає освітні та релігійні заклади області, що дасть змогу поспілкуватись з людьми та обговорити ті питання, які їх найбільше хвилюють, і це можуть бути питання не лише релігійного змісту», – зазначив Ігор Івасюк.


У свою чергу, Ігор Салецький проінформував про вже реалізовані на Вінниччині заходи з нагоди відзначення 500-річчя реформації. Зокрема, міжконфесійний марафон «Україна та Європа святкує Різдво разом», міжконфесійний захід з благоустрою територій населених пунктів області «Чисте серце, чисте місто», науково-практичні конференції у вищих навчальних закладах, публічна міжконфесійна хода «На захист життя та сім’ї».


Представники Церков окреслили питання з відзначення Реформації у контексті бачення кожної конфесії, проінформували щодо проведених заходів в районах області та розповіли про основні заходи, до яких наразі триває активна підготовка. Це і міжконфесійний молодіжний флеш-моб «Тиждень молоді», захід для дітей «День малюнку», молодіжний квест «Реформації – 500», міжконфесійний вело- та автопробіг територією Вінницької області та участь у Всеукраїнських пробігах, урочиста ювілейна академія та обласний міжконфесійний захід «Свято жнив».


В свою чергу представники органів влади зауважили, що всіляко сприятимуть проведенню даних заходів, зокрема організаційним та інформаційним забезпеченням.