Право відкриття фестивалю було надано Генеральному Консулу Республіки Польща у Вінниці Даміану Цярцинському та начальнику управління культури і мистецтва Департаменту гуманітарної політики облдержадміністрації Ользі Дерновій, яка зазначила: «Фестиваль польської культури - це один із масових етнокультурних заходів, який відбувається 22 роки поспіль. Ми пишаємось тим, що саме на Вінниччині проводиться багато заходів з етнонаціональної тематики, які  зберігають та популяризують культури кожної національності, що проживають на теренах нашої області, зокрема польської», та побажала усім миру, добра і творчих здобутків.

У заході взяли участь творчі колективи польської спільноти з мм. Бар, Вінниця, Гнівань та Житомир. Вперше на фестивалі виступив вокально-інструментальний ансамбль «Юрек та приятелі» з м. Хмельницький. В цілому у фестивалі взяли участь більш як 100 учасників, переважна більшість з яких молодь. Керівникам творчих колективів вручено подяки за участь у фестивалі та подарунки.

Також, на фестивалі були присутні представники полонійних масмедіа, зокрема, головний редактор та заступник редактора загальноукраїнської  газети польської спільноти «Дженнік Кійовскі» (м. Київ), редактор журналу «Тенча» обласного Житомирського обласного відділення спілки поляків на Україні та головний редактор газети та порталу «Слово польське» Християнсько-демократичної спілки поляків м. Вінниця.

Організатором фестивалю виступила ГО «Спілка поляків Вінниччини» - голова товариства Алла Ратинська, яка по завершенню концерту висловила слова подяки керівникам колективів і солістам за участь у фестивалі.

Крім того,  підкреслила, що без підтримки і допомоги багатьох закладів та організацій не можливо було б провести  найбільший  захід етнонаціонального спрямування, а саме: Генерального Консульства РП у Вінниці, Вінницької обласної Ради, Вінницької обласної державної адміністрації та Вінницької міської Ради.