Згідно з розпорядженням, Кабінет Міністрів України доручив Міністерству культури та інформаційної політики та Державній службі з етнополітики та свободи совісті звернутися до Ради Церков із пропозицією провести 16 лютого спільний молебень за Україну. Спільний молебень відбувся у стінах Софії Київської.

Нагадуємо, що Президент Володимир Зеленський підписав указ №53 від 14 лютого "Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства", згідно з яким 16 лютого оголошено Днем єднання.

Згідно з указом, сьогодні в Україні:

- підняли державний прапор України на будинках і спорудах в усіх населених пунктах;

- виконали о 10.00 державний гімн України;

- провели закордонним дипломатичним установам України в державах перебування відповідні іміджеві заходи, спрямовані на єднання та підтримку України.

 Також мають створити єдину інформаційну платформу UAразом, через яку будуть повідомляти населення про реальний стан безпекової ситуації в країні.

Кабінет Міністрів України затвердив проведення загальнонаціональними та регіональними телерадіокомпаніями телемарафону "UA разом" з 08:00 до 10:00 та з 19:00 до 22:00.

Також інформуємо про те, що сьогодні о 8.00 ранку в усіх храмах м. Вінниці та Вінницької області звучала молитва за Українську державу, її владу, народ і військо – за Божий захист і допомогу у подоланні тих загроз викликів, які повстали ще з більшою силою у зв’язку із агресивними намірами Російської Федерації відносно нашої Батьківщини.