Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови, який було запроваджено у листопаді 1999 року згідно з рішенням тридцятої сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної багатоманітності. Свято вже стало традиційним, адже це один з тих днів, коли кожна з національностей, що проживає в Україні, має змогу відчути себе частиною свого великого народу.

Свято організували управління у справах національностей та релігій Вінницької обласної державної адміністрації спільно із обласною бібліотекою та Вінницьким обласним центром народної творчості. Учасників привітали заступник начальника управління у справах національностей та релігій Вінницької обласної державної адміністрації Алла Ратинська, заступник начальника управління культури та креативних індустрій Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації Валентина Троян, директор Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К. А. Тімірязєва Лариса Сеник.

Під час заходу прозвучали мови різних національностей, які проживають разом у серці Поділля - українців, білорусів, поляків, євреїв, чехів, грузинів, азербайджанців, які дбають про збереження та розвиток рідної мови, історії та культури.

 «Мова – це той інструмент, який єднає націю, народність, народ у єдине ціле. Це великий скарб, який треба шанувати, берегти і збагачувати.» - зазначили учасники свята і закликали усіх плекати та дбати про рідну мову, побажали співвітчизникам миру, злагоди, добра та єдності.