Поїздку організував Паломницький Центр Православної Церкви України за ініціативи та сприяння Андрій Мацола, голови Меценатської ради «Митрополичого фонду Православної Церкви України». Головна мета – підтримати українських воїнів та цивільних на деокупованих територіях.

«Різдво Христове – це свято добра, світла й любові. В цей нелегкий час ми хочемо привітати наших захисників із прийдешнім Різдвом і розділити з ними Різдвяну радість, – розповідає священник Роман Когут, голова Паломницького центру ПЦУ. – Найкраще атмосферу та настрій Різдва передає коляда. Тому ми колядували для хлопців і бажали нашим воїнам і всім нам, щоб Господь подав сили та наснаги побороти це зло, і викорінити його з нашої країни. Віримо, що наша коляда зігріла серця наших захисників».

За 2 дні понад 10 виступів — українські колядки прозвучали від Миколаєва до Покровська. По-особливому колядували в Херсоні, на зруйнованій площі поруч з будівлею Херсонської ОДА, в яку окупанти поцілили за годину до виступу.

Слухачі – і військові, і цивільне населення – були враженні підбіркою колядок та їхнім звучанням. Зізнавалися, що більшість пісень їм не доводилося чути, й вони навіть подумати не могли, що колядки можуть звучати так сучасно.

В кількох місцях після виступів воїни подарували колядникам шеврони своїх бригад, які Паломницький центр ПЦУ  планує в рамках наступної поїздки до Стамбулу передати Вселенському Патріарху Варфоломію з проханням про молитву за українських захисників та нашу перемогу. 

За матеріалами офіційного сайту ПЦУ