У зв'язку з військовою агресією рф проти України, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, відповідно до Конституції України та Закону України «Про правовий режим воєнного стану», в Україні з  24 лютого 2022 року введено воєнний стан.

Відповідно до Наказу начальника Вінницької обласної військової адміністрації Сергія Борзова від 24 лютого 2022 року № 1 «Про запровадження на території області комендантської години» зі змінами на території області з 00.00  год. до 05. 00 год.  діє  комендантська година(заборона перебування громадян у визначений період доби на вулицях та в інших громадських місцях).

Комендантська година у святкові дні (на період відзначення Різдва Христового за Григоріанським, Новоюліанським та Юліанським календарем) розпочнеться, як зазвичай, о 00 годині і триватиме до 5 години ранку та змінюватися не буде. Культові споруди у період комендантської години будуть зачинені.

Зважаючи на реальну загрозу життю і безпеці громадян, постійну небезпеку ракетних обстрілів, з метою належного виконання заходів передбачених Законом України «Про правовий режим воєнного стану», задля громадської безпеки та правопорядку на території області - наголошуємо на дотриманні наступних обмежувальних заходи під час Новорічно –Різдвяних свят:

⁃ уникнення масового скуплення людей в ході проведення релігійних обрядів приміщеннях храмів та прихрамових територіях;

-  проведення трансляції богослужінь на онлайн – ресурсах, таким чином мінімізувавши присутність у храмах;

- встановити час богослужінь так, щоб їх початок та завершення не припадали на період дії комендантської години з урахуванням часового режиму під час проведення релігійних обрядів;

- враховувати додатковий час для вірян і духовенства на дорогу до храму і від нього (приблизно одна година «до»та «після» богослужіння, в залежності від населеного пункту);

- дотримання вимог безпеки під час сигналів «Повітряна тривога»з використанням захисних споруд та укриттів;

- заборона проведення будь яких заходів, у тому числі богослужінь,  якщо у місцях їх проведення відсутні укриття;

Дані обмеження узгоджені з Вінницьким зональним відділом військової служби правопорядку.