Під час розмови головну увагу було приділено питанням сприяння Церкві в її зусиллях з опіки військовослужбовцями і членами їхніх сімей, допомоги населенню звільнених від російської окупації територій, вимушеним переселенцям, родинам загиблих у російсько-українській війні.

Було також докладно обговорено шляхи і механізми гармонізації державно-церковних відносин та взаємодії державних органів із Церквою в умовах війни.

20 грудня відбулася зустріч  Голови ДЕСС Віктора Єленського з Главою Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішим Святославом.

Під час зустрічі було обговорено цілу низку проблем державно-церковного партнерства. Зокрема, йшлося про шляхи удосконалення професійного вишколу військових капеланів, їхньої сертифікації, винайдення оптимального балансу у служінні капелана як військовослужбовця і священика, а також питання, які необхідно розв’язати для запровадження медичного капеланства.

Йшлося також про законодавчі ініціативи народних депутатів у соціальній, культурній сферах та у галузі свободи совісті, а також про підтримку суспільно значущих  ініціатив Церкви з боку держави.

За матеріалами офіційного сайту ДЕСС