Цього року, через війну, випуск відбувся раніше, ніж зазвичай. Сьогодні держава як ніколи потребує високопрофесійних рятувальників ДСНС, тож здобувачі освіти без відпусток та вакацій перейшли з ІІ курсу на ІІІ і вже із наступного дня розпочнуть виконувати свій службовий обов'язок - рятувати людей. Про це у вітальному слові говорив начальник училища Микола Говорущак.

Привітати молоде покоління рятувальників завітали почесні гості, зокрема представники ДСНС України, керівництво області, міста, Львівського державного університету безпеки життєдіяльності та ГУ ДСНС України у Вінницькій області. За звичаєм, випускників благословив митрополит Вінницький і Барський Симеон.

Перед молитвою Архіпастир звернувся до присутніх і насамперед привітав нове покоління рятівників. «Ми впевнені, що ви будете служити людям та країні самовіддано і жертовно, - сказав митрополит Симеон, - адже вже під час навчання вам довелося неодноразово проявити свої найкращі якості, допомагаючи усувати наслідки ворожих атак і перебуваючи у епіцентрі небезпеки».

Архієрей наголосив, що протягом навчання курсантів вчили берегти життя людей, адже кожна людина є великою цінністю перед Богом. Митрополит закликав пам’ятати про це під час виконання своїх обов’язків, а також бережіть також життя колег і побратимів, з якими рятівникам доведеться надалі служити і працювати. Митрополит Симеон звернувся й до педагогів і зауважив, що їхній щоденний викладацький подвиг є таким же важливим, як і безпосередня діяльність їхніх вихованців.

Привітавши випускників, Архіпастир прочитав молитву та окропив присутніх святою водою з побажаннями Божого захисту і благословення.

За  матеріалами пресслужби Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

У матеріалі використано фото з офіційного сайту ВПУ ЛДУ БЖД