Звершували літургію митрополит Симеон та отець Василь Лило і отець Димитрій (від Архієпископії). Співав архієпископ Євстратій. Було виголошене Різдвяне послання Предстоятеля ПЦУ.

Після літургії делегацію з України прийняв Блаженнійший Архієпископ Георгій. Від імені Блаженнійшого Митрополита Епіфанія митрополит Симеон передав йому найтепліші вітання з нагоди обрання та завтрашньої інтронізації, а також подарунки.

В тривалій дружній розмові Архієпископ Георгій відзначив, що мужність українського народу в захисті Батьківщини є великим натхненням. Він запевнив у своїй молитві за Україну та братній любові до її Помісної Церкви.

Архієпископ сказав багато гарних і теплих слів про ПЦУ і Україну. Зустріч тривала більше ніж одну годину.

Після спілкування учасники делегації помолилися у крипті нового кафедрального собору на честь апостола Варнави біля гробу спочилого попереднього Предстоятеля Архієпископа Хризостома ІІ.

До делегації ПЦУ входять її глава митрополит Вінницький і Барський Симеон, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, протоієрей Василь Лило, миряни Юрій Матчук і Роман Титикало.

А вже 8 січня 2023 року митрополит Вінницький і Барський Симеон, Головний секретар Священного Синоду Православної Церкви України з благословення Митрополита Київського і всієї України Епіфанія разом з архієпископом Чернігівським і Ніжинським Євстратієм та представниками делегації ПЦУ взяв участь в урочистому молебні та інтронізації новообраного предстоятеля Церкви Кіпру, архієпископа Нової Юстиніани і всього Кіпру Георгія ІІІ у кафедральному соборі святого апостола Варнави (м. Нікосія, Кіпр).

В урочистостях брали участь представники Вселенського Патріархату, особисто Предстоятель Церкви Греції Блаженнійший Архієпископ Афінський і всієї Еллади Ієронім ІІ, делегації патріархатів Александрії, Антіохії, Єрусалиму, Румунії та Болгарії, Церкви Албанії.

Вранці, 8 січня, у цьому ж соборі обраними ієрархами Вселенського Патріархату та Церкви Кіпру було звершено Літургію . За богослужінням молились представники Православних Церков. Архієреї та інші члени делегації ПЦУ причастилися за Божественною літургією Святих Христових Таїн.

За матеріалами пресслужби Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ), за матеріалами facebook-сторінки архієпископа Євстратія.