Вінницьке обласне управління об’єднаної церкви християн віри євангельської (Голова Вінницького обласного управління об’єднаної церкви християн віри євангельської, член Вінницької обласної Ради Церков та релігійних організацій Сергій Андрійович Богачук) продовжує допомагати нашим співвітчизникам у звільнених областях України.

“- Нещодавно наші волонтери повернулись з чергових гуманітарних рейсів з Донецької, Миколаївської, Харківської, Дніпропетровської областей. Ми традиційно відвідували ті українські міста, села та селища, що вже звільнені від ворога, але знаходяться на прифронтовій території і потерпають від постійних обстрілів та бомбардувань, - розповідає диякон церкви та волонтер Віктор Данильченко. – Там, за тісної співпраці та підтримки колег релігійних громад ХВЄ, військових, представників влади, допомагаємо місцевим мешканцям. Найчастіше організовуємо тимчасові гуманітарні пункти із роздачі продуктових наборів, одягу, предметів побуту людям на базі місцевих церков. Підшуковуємо місце, де найбезпечніше, з огляду на близькість лінії фронту. Аби прийняти якомога більше відвідувачів.

Так само ми вже працювали у місті Нікополі на Дніпропетровщині, що постійно потерпає від ворожих бомбардувань. Й готуємо туди черговий благодійний рейс. Більше 2450 продуктових наборів роздали й у донедавна прифронтовому місті Первомайську, що на Миколаївщині.

А ще ми допомагаємо мешканцям тих населених пунктів, що зовсім нещодавно були звільнені від російської окупації. Де пошкоджені та не відновлені комунікації електро-тепло-газо-водопостачання… Де лінія фронту взагалі під боком. Там працюємо з людьми за методом: “під’їхали, передали з рук в руки, поїхали бігом далі”… Такий от своєрідний “волонтерський експрес”. Бо інколи ми заїжджаємо туди, де ще не ступала нога жодного волонтера! Наприклад, такий рейс ми нещодавно зробили до села Дворічного, що на Харківщині…”

Віктор Данильченко зазначає – зараз у полі зору волонтерів постійно перебуває й Донеччина, особливо місто Бахмут та села, де точаться криваві й жорстокі бої.

“- Місцина дуже небезпечна. На жаль, волонтерів теж не оминають ворожі кулі й снаряди. На щастя, усі наші брати та сестри живі та здорові, але автівки тричі потрапляли під обстріли у околицях Бахмута. Один автомобіль харківських волонтерів – наших друзів, відновленню не підлягає… - з сумом констатує Віктор Данильченко. – Через постійну небезпеку волонтери, зокрема й наші, працюють на Донеччині вахтовим методом. Основна база у місті Слов’янськ, де усі благодійники мешкають почергово визначений термін. Там й беруть продукти, речі повсякденного вжитку і так далі для нужденних зі свіжих партій. Люди у зруйнованих війною містах та селах Донеччини особливо потребують питної води. Тож у місті Слов’янськ на базі є ємності із мінеральною водою, де наші її постійно розливають у тару та передають людям.

Активну допомогу надаємо й українським воїнам-захисникам. Найчастіше хлопці потребують продуктових наборів, особливо каші швидкого приготування та набори, що варять наші брати й сестри зі Староміської церкви. Хлопцям через постійні бої та обстріли у окопах інколи елементарно немає часу поїсти. Тож наша благодійна допомога для них надзвичайно актуальна!

Зараз ми тісно співпрацюємо із нашими братами й сестрами із Жмеринської релігійної громади. Крім того, багато волонтерів теж координують із нами заходи із надання допомоги, наприклад, щодо благодійного постачання воїнам продуктів харчування. Особливо активно співпрацює із нами волонтерська команда з села Перепільчинців Шаргородської міської територіальної громади. Копітка та напружена волонтерська праця триває!”

Представники церкви активно готуються до наступних поїздок та запрошують усіх бажаючих допомогти співвітчизникам.