Релігійна громада “Джерело надії” християнської церкви в м. Жмеринка активно займається благодійністю.

“- Наш молитовно-місіонерський центр “Будинок милосердя”, що у с. Олексіївка Cтаніславчицької територіальної громади Жмеринського району, з 25 лютого минулого року відчинив свої двері для усіх біженців і переселенців. Загалом, у нас знайшли прихисток до двох тисяч людей. Їхали групами, родинами. Хтось зупинявся лише на ніч, щоб відпочити і їхати далі на захід, а хтось лишався на довший час, - розповіли представники релігійної громади. - Нині у нас мешкають дві сім’ї внутрішньо переміщених осіб.

Подружжя Сергій та Олена приїхали до нас ще 12 квітня з Кремінноі Луганської області. Тетяна із двома маленьким дітками - шестирічною Вікторією та півторарічною Веронікою, приїхали у жовтні минулого року з Запоріжжя, коли рашисти почали активно обстрілювати місто. Обидві родини зареєстровані як ВПО.

Трагічні та зворушливі історії інших вимушених переселенців. Сестри – 90-річна Ганна Григорівна та 81-річна Олександра Григорівна, мешкали у с. Серебрянка Артемівського району Донецької області. Їхні діти  перебувають за кордоном. Восени минулого року сестер із зони бойових дій евакуювали місцеві волонтери. Олександра потрапила до Будинку милосердя у вересні 2022 року, Ганна – на початку жовтня завдяки небайдужим жмеринчанам. Обидві жінки зареєстровані ВПО по Жмеринському району.

Незважаючи на свій вік, Ганна Григорівна досі оберігає молодшу Олександру та відчуває відповідальність за неї.

73-річного Сергія Яковича евакуювали волонтери після звільнення міста Снігурівки на Миколаївщині. Чоловіка доправили до Будинку милосердя 2 грудня минулого року. Він досі дуже зляканий, не йде на контакт. Потроху адаптується до  нового місця проживання. Погано бачить і погано чує. Також взятий на облік ВПО.”

Крім того, релігійна громада активно допомагала і допомагає ЗСУ та пацієнтам й персоналу військових шпиталів у різних регіонах України. Допомога надається у вигляді одягу, постільної білизни, інвалідних візків, ходунків, продуктів харчування тощо. За сприяння капеланів надається допомога ряду військових частин Збройних Сил України.

Багато гуманітарного вантажу благодійники доправили й до звільнених територій Харківської, Миколаївської, Херсонської областей. Триває співпраця із волонтерами.

На фото – одна з мешканок “Будинку милосердя”