Служба військового капеланства Збройних Сил України вперше організувала підготовку військових капеланів, яка відбуватиметься на базі Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка за спеціальною програмою.

— Маючи за спиною бойовий досвід, я чітко розумію роль і місце капелана в ЗСУ, а особливо в підрозділах, які виконують завдання на передньому краї. З приходом на цю посаду я, разом із начальником Служби військового капеланства ЗСУ та народними депутатами України, ініціювали внесення змін до чинного законодавства, що дозволило внормувати питання щодо проведення згаданих курсів у вищих військових навчальних закладах ЗСУ та військових навчальних підрозділах закладів вищої освіти, — цитує начальника Військового інституту бригадного генерала Анатолія Шевченка пресслужба Генерального штабу Збройних Сил України.

- 20 лютого відбулася знаменна подія в історії військового капеланства ЗС України, - повідомляється на офіційній сторінці Військового інституту у Фейсбук. - Вперше розпочались курси підвищення кваліфікації з питань військового капеланства на базі Військового інституту.

Основне призначення капелана - бути поруч із військовослужбовцем та формувати духовну стійкість воїна. Метою підготовки військових капеланів є формування готовності капеланів які уклали контракт про проходження військової служби на посадах осіб офіцерського складу, до військової капеланської діяльності з урахуванням їхнього призначення та особливостей її реалізації як членом військового підрозділу. Особливістю підготовки є навчання основ загальновійськовим дисциплінам.

Шановні військові капелани, нехай курси принесуть Вам нові знання, які знадобляться під час служіння в зоні бойових дій.

З Богом до Перемоги!