Місія Карітас-Спес-Вінниця розповіла на своїй сторінці у Фейсбук про нові приклади допомоги внутрішньо переміщеним особам:

- Більше щастя - давати, ніж брати" - ці слова чи не найкраще демонструють причину завзяття наших волонтерів допомагати, - йдеться у повідомленні. -Ми вдячні Богу і благодійникам проекту Emergency Appeal за те, що вкотре змогли допомогти більш як 600 родинам.

І це допомога конкретним людям, які пережили і досі переживають важкі часи.

Василь та Лідія - подружжя. Вони 62 роки разом, проживали у Сіверську Бахмутського району Донецької області... А слово "Бахмут" пробуджує зараз у вухах лише звук вибуху і плачу... У подружжя є діти та четверо онуків. Велика родина розсипалась по світу: хтось за кордоном, хтось у інших областях. Лідія та Василь також поїхали з рідного міста для того, щоб у дітей були живі батьки, а в онуків бабуся та дідусь. Вони посміхаються і радіють попри все. Вони обіймають одне одного і знають, що разом - вони щасливі.

А ще прийшла Наталя, яка тут у Вінниці з двома донями. А її чоловік залишився у Донецькій області, бо він - поліцейський, бо його обов'язок берегти порядок, допомагати. Наталя працює, виховує донечок і чекає перемоги і возз'єднання родини...

Щоразу у черзі за допомогою не просто люди. Це цілі життя - скалічені болючі… Це життя, які потребують підтримки і допомоги, яким не впоратися самостійно.

Дякуємо усім жертводавцям та добродіям, Caritas-Spes Ukraine, дякуємо кожному, хто приходить отримувати допомогу і з вдячністю приймає отримане. Дякуємо за те, що попри все, мами з дітками і вагітні завжди отримують допомогу перші. Дякуємо за те, що ділитеся усмішками під час видачі допомоги і радієте життю й даєте приклад іншим