Вінницька церква “Вефіль” відправила військовим уже понад три тонни домашньої випічки, повідомляє Вінницьке Обласне Об'єднання Церков Євангельських Християн Баптистів на своїй сторінці у Фейсбук.

Один із пасторів церкви, координатор цього служіння, Олександр Груць розповідає: “Можна просто сказати людині: “Бог тебе любить”. А можна дати тарілку супу, поговорити, обійняти, разом поплакати. А опісля сказати, що Бог її любить. Люди, які на фронті, беруть пряник з чаєм чи кавою, розуміють, що в тилу про них памʼятають, люблять і моляться. У простоті, без реклами і пафосу”.

Влітку, після активної фази з евакуювання і прийняття переселенців, коли ситуація стабілізувалася, церква почала звертати увагу на нові потреби і шляхи служіння. У той час на фронт пішли багато братів Вінниччини. Їх намагалися всіляко підтримати. Виявилося, що найбільш бажаною підтримкою для військових є смачна домашня випічка. Сестри у церкві почали випікати солодощі на передову.

Відтоді капелани, помісні церкви та нецерковні волонтери, які регулярно їздять на передову, передають військовим смаколики із “Вефіля”.

Щотижня тут команда із 10 сестер випікає сотні кілограмів випічки. Це пряники, круасани, печиво з різноманітною начинкою. Все, окрім дріжджового тіста, бо воно швидко псується.

Коли зʼявляється вікно у запитах, сестри роблять випічку для військових госпіталів.

Щоб зібрати кошти на необхідні продукти, у “Вефілі” працює церковне кафе. Прибуток йде на служіння військовим. Також церква організовує благодійні ярмарки на вулицях міста.