Днями відбувся випуск у Національній Академії Національної Гвардії України. Випускників привітав Президент України Володимир Зеленський. Молоді лейтенанти, які проходили навчання у Вінниці, отримали відзнаки від керівництва області та міста. Митрополит Вінницький і Барський Симеон також нагородив молодих офіцерів нагородами Православної Церкви України, повідомляє пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ).

Урочиста церемонія відбулася у вінницькому Спасо-Преображенському кафедральному соборі. Вручаючи медалі «За жертовність і любов до України», митрополит Симеон привітав випускників від імені Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України. Владика подякував молодим офіцерам, які вже встигли проявити себе у захисті Батьківщини під час навчання, і побажав їм Божого захисту та благословення на подальшу службу.

Звертаючись до начальника Академії генерал-лейтенанта Сергія Соколовського, митрополит Симеон також привітав його з випуском нового покоління офіцерів і запевнив, що Православна Церква України і надалі буде сприяти моральному вихованню захисників та надаватиме духовну підтримку курсантам Академії.

Архіпастир передав вітання усім випускникам і висловив впевненість, що з Божою допомогою, спільними зусиллями наші воїни обов’язково здобудуть для України перемогу і справедливий мир.