Президент України Володимир Зеленський напередодні Рош га-Шана зустрівся з представниками єврейського духовенства та військовослужбовцями єврейської національності. Глава держави подякував за підтримку, яку надають єврейські громади в час повномасштабного російського вторгнення.

“Ви мені показали список – з яких міст ви приїхали сьогодні до Києва, де ви підтримуєте під час війни, в такий складний час, гуманітарно підтримуєте, максимально підтримуєте, підтримуєте, як можете, людей, звичайних людей. Я хочу вам подякувати за цю допомогу. За те, що залишаєтеся в Україні”, – сказав Володимир Зеленський.

Президент висловив подяку представникам єврейських громад, які розповідають людям у світі правду про наслідки російської агресії в Україні і привітав учасників зустрічі з прийдешнім святом Рош га-Шана.

“Ми пройшли цей шлях, цей дуже складний рік. У новому році я бажаю всім вам, родинам, близьким, людям, яким ви допомагаєте, здоров’я та миру. Мир може бути лише завдяки перемозі України. Дякую, що ви своєю роботою, молитвами, своєю діяльністю наближаєте цей мир разом з усім народом України, з військовими та цивільними», – сказав Президент.

Представники єврейського духовенства подякували Главі держави за зустріч напередодні Рош га-Шана й передали йому символічну менору. Віцепрезидент Федерації єврейських громад України рабин Рафаель Рутман протрубив у ритуальний ріг шофар.

У межах зустрічі зібралися представники української єврейської громади з Білої Церкви, Бердичева, Вінниці, Гадяча, Дніпра, Донецька, Житомира, Запоріжжя, Кам’янського, Києва, Луганська, Кременчука, Кривого Рогу, Кропивницького, Львова, Миколаєва, Одеси, Полтави, Рівного, Сум, Умані, Харкова, Херсона, Хмельницького, Черкас, Чернівців.

Вони поінформували про роботу єврейських громад в Україні під час повномасштабного російського вторгнення, зокрема щодо надання гуманітарної та доброчинної допомоги постраждалим українцям. Крім того, наголошувалося на участі єврейських організацій у відбудові України.

Президент вручив українським військовослужбовцям ордени «За мужність» ІІ та ІІІ ступенів.

У зустрічі, що відбулася, також взяв участь Голова Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Віктор Єленський.

 

За матеріалами Офісу Президента