11 листопада цього року у м. Вінниці відбулися заходи з відзначення 105-ї річниці незалежності Польщі, у яких взяли участь начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов, Генеральний консул Республіки Польщі у Вінниці Дам'ян Цярцінський, Перший заступник голови Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Віктор Войналович, голова Ради національних товариств України Ашот Аванесян, польська спільнота Вінниччини та гості м. Вінниця. Заходи розпочалися покладанням квітів біля пам'ятної дошки  Юзефу Пілсудському - першому голові відродженої польської держави, маршалові Польщі. Продовженням святкування  національного свята Польщі став ХХІІІ Регіональний фестиваль польської культури у м. Вінниця, який у цьому році пройшов під гаслом «Дякуємо тобі, Польщо!».

У фестивалі взяли участь найкращі художні колективи польської спільноти з мм. Бар, Кам'янець Подільський, Гнівань та Вінниця. В цьогорічному фестивалі вперше взяли участь аматорські народні ансамблі єврейської та ромської спільнот, які привітали Польщу зі святом виконанням пісень на польській та національній мовах.

По завершенню фестивалю Перший заступник Голови Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Віктор Войналович привітав усіх присутніх зі святом та вручив грамоти і подяки Державної служби України активним лідерам польської спільноти та керівникам аматорських народних колективів польської, ромської та єврейської спільнот.

         Фестиваль було проведено за підтримки обласної галузевої «Програми підтримки діяльності національно-культурних товариств, забезпечення міжконфесійної злагоди і духовно-морального розвитку Вінниччини та співпраці із закордонними українцями на період 2021-2024 роки».

Святкування 105 річниці Польщі у м. Вінниця відбулося на високому організаційному рівні.