24 листопада 2023 року  з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів відбувся мітинг – реквієм біля пам’ятного знака жертвам Голодомору м. Вінниця.

У заході спільно з керівництвом Вінницької обласної військової адміністрації взяли участь  представники Вінницької обласної ради церков і релігійних організацій, зокрема о. Владислав Демченко – секретар Вінницько-Барської єпархії та духовенство Православної Церкви України, о. Лука Шаламай – протопресвітер Вінницького протопресвітерства Української греко-католицької церкви, о. Юзеф Хроми – настоятель центрального костелу Пресвятої Діви Марії Ангельської м. Вінниці Римсько-католицької церкви, а також представники ради національно-культурних товариств Вінничини: зокрема голова Ради національно-культурних товариств Вінничини – Рита Трахтенберг, голова вірменської національної спільноти – Самвел Єгоян, голови азербайджанської спільноти – Теймур Абушов та Наміг Абдуллаєв та представник грузинської спільноти Генадій Січінава.

Духовенство та члени національних спільнот спільно з керівництвом області та громадськістю вшанували пам'ять жертв голодоморів хвилиною мовчання та поклали лампадки і композиції із житніх та пшеничних колосків до пам’ятного знаку.

Завтра, 25 листопада 2023 року, о 16:00 в області буде оголошено хвилину мовчання на вшанування пам’яті жертв голодоморів, а також проведено загальноукраїнську акцію «Запали свічку». У цей час кожен охочий може долучитися до вшанування загиблих співвітчизників та запалити свічку на підвіконні.