Україна не полишає наміру дбати про своїх корінних народів, навіть в умовах жорстокої війни з росією. Цю тверду позицію підтвердила участь України в онлайн-зустрічі ЮНЕСКО, присвяченій Міжнародній Декаді Мов Корінних Народів Світу (2022-2032). Заступник Голови ДЕСС Ігор Лоссовський в якості співдоповідача Центрально-Європейської підгрупи долучився до обговорення ключових питань Декади.

Під час зустрічі учасники підвели підсумки попередньої зустрічі, що відбулася 28 березня, та окреслили плани на майбутнє. Зокрема, йшлося про формування регіональних робочих підгруп та визначення порядку денного для подальших пленарних зустрічей.

Участь ЮНЕСКО в цій Декаді підкреслює увагу організації до питань захисту прав та інтересів корінних народів світу. Україна, навіть в умовах жорстокої війни з росією, не полишає наміру дбати про своїх корінних народів – кримських татар, караїмів та кримчаків. Участь у таких заходах демонструє прагнення нашої держави до відновлення, збереження та розвитку їх мов та культури.

Ця онлайн-зустріч стала свідченням активної позиції України на світовій арені та її відданості збереженню культурної спадщини корінних народів.

Фото та текст: офіційний сайт ДЕСС