24 травня на центральній площі міста Шаргород, з дотриманням умов правового режиму воєнного стану, проведено обласний фестиваль національних культур «Всі ми діти твої, Україно!».

Традиційно свято розпочалось святковою ходою творчих колективів національно-культурних товариств у національних костюмах та гостей фестивалю.

В урочистому відкритті фестивалю взяли участь голова Шаргородської міської територіальної громади Володимир Барецький, заступник начальника управління культури та креативних індустрій Департаменту гуманітарної політики обласної військової адміністрації Галина Пасека, заступник директора обласного центру народної творчості Олена Назарець та начальник управління у справах національностей та релігій Вінницької обласної військової адміністрації Ігор Салецький, який зазначив: «Завдяки підтримці демократичної міжнародної та міжнаціональної спільнот, проявам мужності і відваги Збройних сил України  ми маємо можливість сьогодні жити і працювати, але повинні також допомагати і робити все для спільної перемоги. Тому надзвичайно важливо, що під час цьогорічного фестивалю велика кількість людей долучилась до благодійного заходу на підтримку підрозділів Збройних Сил України» і подякував учасникам та організаторам заходу.

Серед виступів творчих колективів національних спільнот свою виконавську майстерність продемонстрували ромський родинний дует Ольги та Івана Марценкевичів Центру ромської культури Вінниччини «Баро Дром» – голова Ольга Марценкевич, вокально-молодіжний ансамбль «Подолянки» спілки поляків Вінниччини – голова Алла Ратинська, вокальне тріо народного аматорського вокального ансамблю «Сімхе» Вінницького єврейського благодійного центру «Хесед-Емуна» – голова Ірина Кноп тощо.

Зачарував своїм співом та грою на грузинському національному інструменті пандурі учасник фестивалю Георгій Сванідзе Вінницької обласної грузинської громади «Арго» – голова Мерабі Нарсіа.

Кожен з учасників концертного виступу отримали подяки за участь у яскравому фестивалі національних культур.

Крім того гості та учасники свята мали можливість оглянути фуд-корти, виставки, майстер-класи народних умільців, торгівельні точки з продажі виробів декоративно-ужиткового мистецтва.