Добігає до завершення візит в Україну Державного Секретаря Святого Престолу. Сьогодні Президент України Володимир Зеленський зустрівся з кардиналом Пʼєтро Пароліном. У зустрічі також взяв участь Голова Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Віктор Єленський.

Володимир Зеленський відзначив особистий внесок кардинала у зміцнення співпраці між Україною та Ватиканом. Президент також подякував за візит, під час якого Державний секретар відвідав українські міста.

«Це сильний сигнал з боку Ватикану, дякую за таку підтримку. І вдячні за вашу участь у Саміті у Швейцарії. Це перший крок на шляху до миру, усі кроки є цінними. Важливо, що ви також це підтримуєте. Ми всі розуміємо, що маємо закінчити цей шлях якнайшвидше, щоб не втрачати людських життів», – наголосив Глава держави.

Президент України та Держсекретар Ватикану окремо приділили увагу рішенням першого Саміту миру у Швейцарії та ролі Святого Престолу у встановленні справедливого й сталого миру для України.

Також ішлося про результати зустрічі Президента України з Папою Франциском цьогоріч у червні на полях саміту G7 в Італії. Глава держави подякував Папі Франциску за його молитви заради миру для України та заклики до повернення українських полонених додому.

Володимир Зеленський і П’єтро Паролін докладно обговорили наслідки російської агресії проти України, постійний повітряний терор, зокрема ракетний удар РФ по дитячій лікарні «Охматдит», і складну гуманітарну ситуацію в нашій країні.

Варто зазначити, сьогодні вранці, 23 липня, кардинал Пʼєтро Паролін відвідав педіатричну лікарню «Охматдит», яка два тижні перед тим постраждала від влучання російської крилатої ракети.

Візит продовжився відвідинами діючих корпусів лікарні, яка доклала максимум зусиль для швидкого відновлення діяльності всіх можливих структур. Заклад оснащений сучасним унікальним обладнанням, яке необхідне для надання допомоги малим пацієнтам. Посланець Святішого Отця поблагословив дітей, що вже у своєму юному віці зіткнулися з важкими випробуваннями, і звернувся зі словами підтримки до батьків та родичів, а також висловив подяку лікарям та медперсоналу. З керівництвом лікарні обговорювалися можливості подальшої співпраці з ватиканською педіатричною лікарнею «Bambino Gesù».

Джерело: Офіс Президента, Vatican News

 

Фото та текст: офіційний сайт ДЕСС