В рамках візиту в Україну (19-23 липня) Державний Секретар Святого Престолу, кардинал Пʼєтро Паролін зустрівся з Головою ДЕСС Віктором Єленським. Зустріч відбулася в приміщенні Апостольської Нунціатури в Києві. Обговорили актуальні питання, що стосуються релігійної ситуації в Україні, міжконфесійного діалогу, гуманітарної допомоги, участі церкви в суспільному та громадському житті, законодавчі ініціативи у сфері свободи совісті, участі духовенства у допомозі фронту і тилу, ролі Святого Престолу в утвердженні всеосяжного стійкого і справедливого миру.

Голова ДЕСС Віктор Єленський підкреслив значення підтримки Ватикану в умовах триваючої масштабної агресії росії проти України. Він висловив вдячність за постійну підтримку України та увагу до гуманітарних потреб українського народу. Звертаючись до Державного секретаря Святого Престолу, Віктор Єленський зазначив: «Ви на власні очі бачили, під час Вашого візиту до Одеси, руйнівні наслідки ракетних обстрілів міста. Російські ракети стирають з лиця землі храми, церкви та монастирі, що століттями були невід’ємною частиною нашої духовної спадщини. Варварство окупантів не обмежується руйнуваннями. На тимчасово окупованих територіях ми фіксуємо жахливі злочини: вбивства та переслідування священників. Російські війська жорстоко розправляються зі служителями віри, руйнують святині, прагнуть знищити все, що символізує українську культуру та самобутність. Це не просто війна – це війна проти віри, проти людяності, проти самих основ цивілізованого світу».

Кардинал П’єтро Паролін висловив глибоку підтримку зусиллям української сторони у встановленні миру та злагоди в країні. Зокрема, він відзначив важливість співпраці між різними релігійними конфесіями для досягнення спільної мети – мирного співіснування та розвитку суспільства.

У зустрічі Голови ДЕСС з Державним Секретарем Святого Престолу взяв участь Апостольський Нунцій в Україні архієпископ Вісвальдас Кульбокас та Надзвичайний і Повноважний Посол України при Святому Престолі Андрій Юраш.

Фото та текст: офіційний сайт ДЕСС.