Національні громади Вінниччини долучились до участі у підтримці бійців на передовій. Серед них і ромська спільнота, яка стала активним учасником подій в Україні з 2014 року. Проведення ромськими творчими колективами благодійних концертів та виступів перед військовими – стало важливим кроком і підтримкою бойового та патріотичного духу наших воїнів.

Творчий вечір ромських аматорських колективів «Андо шатро» та «Барон», присвячений Дню Гідності та Свободи, зібрав одночасно представників грузинської, єврейської, польської та ромської спільнот. Адже події, які відбувались на Майдані, згуртували не тільки український народ, але й людей різних національностей об’єднаних спільною метою.

Присутні вшанувати пам'ять героїв «Небесної сотні» хвилиною мовчання.

На вечорі прозвучали композиції: «Пам’яті Небесній сотні» у виконанні авторів Андрія та Наталії Сенченко, гімн українського козацтва «Гей, Вкраїно наша!» та інші, присвячені подіям на Майдані 2014 року.

Заступник начальника управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Алла Ратинська висловила слова подяки керівникам колективів за підтримку бійців в АТО та з нагоди Дня Гідності та Свободи.

 Організаторами заходу виступила ромська спільнота за підтримки управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації.