28 червня на площі «Водограй» Центрального міського парку ім. Миколи Леонтовича відбувся ювілейний — десятий — благодійний фестиваль польової кухні імені Тараса Сича. Захід був присвячений Дню Конституції України та вшануванню пам’яті загиблих Героїв України.
До благодійної ініціативи на підтримку Збройних Сил України долучилися представники національно-культурних товариств області — грузинської, єврейської та польської спільнот. Вони представили традиційні національні страви, які з задоволенням куштували вінничани та гості міста.
Грузинська кухня була представлена такими стравами, як лавашоті, слойки з сиром сулугуні, хачапурі та грузинський чай. Єврейська спільнота приготувала гефілте фіш, чолнт (тушковане м’ясо з овочами), форшмак, суфганійот (пончики), маца брай (бабка з маци), латкес (картопляні деруни), бухтеле (пиріжки з творогом) та зала (святковий хліб). Польська кухня представила бігос, вертути з маком, фаршировану рибу, печене м’ясо та ковбасу, молоду картоплю з кропом, бутерброди з різноманітними намазками, горохову кашу із грибною заливкою та пампушки з часником.
У фестивалі також взяли участь військові підрозділи з польовими кухнями, волонтерські організації та представники Вінницької територіальної громади.
На території заходу було розгорнуто виставкові експозиції з демонстрацією дронів, гранатометів та іншої зброї. Проводились майстер-класи з військової підготовки та надання першої медичної допомоги.
Музичну програму фестивалю забезпечили виступи муніципального естрадно-духового оркестру «Він-бенд», а також артистів міського Палацу мистецтв і творчих колективів області.