В рамках діючого проекту «Осколки пам’яті», організований меморіальним комплексом історії Голокосту «Яд Вашем», відбулась  зустріч з відомим істориком, професором, громадським діячем, уродженцем містечка Борислав Львівської області, свідком подій ІІ Світової війни  –  Аароном Вайсом, який сьогодні проживає у м. Ієрусалим (Ізраїль) .

А.Вайс поділився спогадами про довоєнне життя євреїв на Галиччині та розповів історію переховування його сім’ї сусідами (українкою та полькою) в роки окупації, підкресливши, що події, які сталися в роки ІІ Світової війни – це трагедія і страждання людей всіх національностей та особливо єврейського народу.

Також, присутні мали змогу подивитись 25-ти хвилинний документальний фільм «Галиччина» української режисерки Ольги Онишко, знятий кінокомпанією «Sense Film» виробництва США. Кінострічка розповіла про життя євреїв у період Голокосту, головним героєм фільму після довгих років мовчання став сам Аарон  Вайс. 

Заступник начальника управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Алла Ратинська підкреслила важливість таких зустрічей, особливо для молодого покоління та подякувала за цікаву і зворушливу історію.

У заході взяли участь єврейська спільнота області, бувші в’язні гетто, діти та внуки «праведників світу».