У ступному слові О.Крученюк зазначив, що враховуючи важливість прийняття християнства для розвитку українського суспільства 1030-річчя хрещення Київської Русі-України відзначається на державному рівні. Минулого року Президент України підписав Указ про заходи з  підготовки та відзначення в нашій державі даної ювілейної дати. На виконання даного указу  головою обласної державної адміністрації  підписано розпорядження «Про відзначення на Вінниччині 1030-річчя хрещення Київської Русі-України» та створено оргкомітет. Метою зустрічі стала необхідність визначити основні  заходи, які спільно проводитимуться протягом поточного року.

В ході засідання, начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький поінформував присутніх про попередній план заходів, який уже обговорювався на зустрічах членів секретаріату обласної Ради Церков і релігійних організацій.

Зокрема, посадовець запропонував провести 28 березня у прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій ОДА перед-пасхальну прес-конференцію членів Ради церков і релігійних організацій, під час якої буде анонсовано вінничанам також заходи з відзначення  хрещення Київської Русі-України.

Окрім того, Ігор Салецький акцентував увагу на уроках духовно-морального спрямування, які цьогоріч будуть присвячені ювілейній даті та запропонував підсилити дані зустрічі пересувними виставками світлин та літератури, щоб наочно демонструвати учням історію  розвитку християнства в Україні.

Зі свого боку представники духовенства озвучили ряд спільних державно-церковних та конфесійних  пропозицій.

Зокрема запропонували провести прес-тур невідомими святинями області,  концертний проект «Голоси храмів Вінниці» та фотовиставку  «Храми Вінниччини 20 століття».

Завершальним  заходом з відзначення 1030-річчя хрещення Київської Русі-України  вирішено провести у вересні місяці  спільну ювілейну академію.