11 липня відбулося засідання колегії Департаменту агропромислового розвитку обласної військової адміністрації, яка є консультативно-дорадчим органом Департаменту і утворена  для погодженого розгляду і вирішення питань, що належать до його компетенції, колективного та вільного обговорення найважливіших напрямів діяльності.

У роботі колегії взяли участь представники Департаменту, агробізнесу, профільних установ та сільськогосподарських об’єднань, науковці. Серед запрошених – відповідальні працівники з питань агропромислового розвитку районних військових адміністрацій та територіальних громад Вінниччини.

Про реалізацію державної аграрної політики у Вінницькій області проінформував директор Департаменту агропромислового розвитку Олег СІДОРОВ. «Департамент агропромислового розвитку обласної військової адміністрації в межах своїх повноважень забезпечує виконання державної та регіональної аграрної політики у Вінницькій області. Наразі, її формування та реалізація здійснюється, виходячи з наявних реалій воєнного стану, - зазначив Олег Сідоров. В своєму виступі він проаналізував основні тенденції, які сформувались в аграрному секторі за останні роки: «В 2022 році на 18 % відбулося падіння виробництва сільськогосподарської продукції. Натомість в 2023 році ситуація стабілізувалась. В порівнянні з попереднім роком темпи зростання виробництва продукції склали майже 19 %, в тому числі в підприємствах більш як 23  %, в господарствах населення – близько 5%. Аграрний сектор диверсифікує своє виробництво під поточні умови».

Також, Олег Сідоров запросив учасників колегії взяти участь в обговоренні «Стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій 2030», проєкт якої опублікований Міністерством аграрної політики та продовольства України, та актуалізації оперативних цілей Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2027 року.  

Під час засідання члени колегії говорили про проблеми в аграрному секторі та висловили свої пропозиції щодо інструментів для їх вирішення.

На завершення членами колегії було ухвалено рішення щодо подал ьшої роботи колегії Департаменту агропромислового розвитку обласної військової адміністрації.