Гра в боулінг, піца, кіно, спілкування з однолітками, нові знайомства та яскраві враження: протягом двох днів молоді люди та багатодітні сім'ї з Харківської, Донецької, Миколаївської областей, які були вимушені покинути свої домівки, рятуючись від війни, змогли разом з молоддю громад взяти участь в соціально-інтеграційному міні-фесті «Будь молодим - живи активно».

Вимушені переселенці, які наразі проживають в Калинівській, Жмеринській та Вінницькій громадах отримали можливість знайти нових друзів серед молоді Вінниччини, емоційно перезавантажитися та активно провести час

За два дні у заходах  фестивалю взяли участь більше 80 осіб.

Проект  було організовано Департаментом соціальної та молодіжної політики обласної військової адміністрації завдяки фінансовій підтримці Академії активного відпочинку та Міжнародної організації ACTED.

Учасники фесту знайомились, формували команди, грали в боулінг, змагалися, ділилися враженнями і переглядали разом цікавий фільм. Час провели весело, спортивно та пізнавально!

Такі заходи пришвидшують процес соціалізації вимушено переміщених молодих людей та дозволяють познайомитись з молоддю нашого регіону. А ще - об'єднують всіх, хто не уявляє свого життя без спорту.

Відомо, що групові активності зближують людей, допомагають здружитись, згуртуватись, тому зараз вони потрібні, як ніколи. Українці вже показали світові, якою потужною силою можуть бути, коли єднаються.

Організатори міні-фесту «Будь молодим — живи активно» вдячні  Харківському університету та Центру підтримки переселенців «Я — Маріуполь» за таких активних учасників. Це було справді круто!