5 квітня 2023 року стартував дводенний тренінг для фахівців з соціальної роботи територіальних громад області «Організація роботи соціальних працівників у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі».

Захід організовано у співпраці Департамент соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА  та Фонд Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine.

Із вступним словом до учасників заходу звернулась директор Департаменту Світлана Ярмоленко, яка зазначила, що взаємодія органів державної влади, органів місцевого самоврядування, закладів та установ під час забезпечення соціального захисту постраждалих осіб від домашнього насильства є надзвичайно важливими заходами, особливо в сучасних умовах.

Сьогодні розглядали питання форм і ознак домашнього насильства, влив та наслідки домашнього насильства, координації взаємодії суб‘єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання насильству на національному, регіональному та місцевому рівнях.

Планується опрацювати питання щодо циклів насильства і його фази, виявлення та організація першочергових заходів соціального захисту осіб (дітей), які перебувають у складних життєвих обставинах, зокрема таких, що страждають від домашнього насильства.

Формат заходу передбачає також активний обмін досвідом у вирішенні практичних кейсів, які безпосередньо стосуються тематики заходу.