10 травня 2023 року, за підтримки та активної участі фахівців Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОВА, відбувся форум «Громадська участь і соціальна інтеграція в стратегіях постконфліктного відновлення».

Основною метою проведення форуму було визначення пріоритетних напрямів щодо постконфліктного відновлення населення, включаючи забезпечення рівних можливостей для всіх соціальних груп.

Учасники мали можливість взяти участь у дискусіях, обмінятися досвідом та знаннями, а також познайомитися з передовими практиками у сфері відновлення та інтеграції.

Форум став відкритою платформою для обговорення найактуальніших питань постконфліктного відновлення з урахуванням гендерної складової.

Основні питання форуму звучали за такою тематикою:

  • Роль Регіонального плану дій 1325 у стратегії постконфліктного відновлення.
  • Економічне відновлення: участь громадськості у розробці стратегій економічного відновлення та розвитку в постконфліктному середовищі, зокрема в галузі підприємництва та працевлаштування жінок ВПО та членів родин Захисників та Захисниць.
  • Відновлення у сфері культури: участь громадськості у розробці та реалізації культурної стратегії в постконфліктному відновленні з урахуванням культурної різноманітності, а також можливості міжкультурного діалогу та співпраці.
  • Соціальна інтеграція: участь громадськості у створенні умов для соціальної інтеграції різних соціальних груп населення.
  • Психологічне відновлення.

Форум був «запротокольований» малюнками талановитої художниці з Бахмута Марії Вишецької, що стало родзинкою заходу.