Сьогодні, під головуванням директора Департаменту соціальної та молодіжної політики обласної військової адміністрації-заступника голови спостережної комісії Світлани Ярмоленко проведено засідання Обласної спостережної комісії, пріоритетним завданням якої є організація та здійснення громадського контролю за дотриманням прав, основних свобод і законних інтересів засуджених осіб, звільнених від відбування покарання та надання допомоги у соціальній адаптації особам, звільнених від відбування покарання.

На засіданні крім членів Обласної спостережної комісії також були присутні голови спостережних комісій при районних військових адміністраціях та виконавчих комітетах міських рад.

Основні питання, що виносились на засідання Обласної спостережної комісії:

- обговорення внесених змін до Положення про спостережні комісії, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2022 року № 1314;

- обговорення основних питань щодо роботи спостережних комісій. Налагодження роботи спостережних комісій з установами виконання покарань та надавачами соціальних послуг.

Також, щодо організації роботи спостережної комісії у 2022 році  заслухано представника спостережної комісії при Вінницькій районній військовій адміністрації.