У вітальному слові на відкритті заходу директор Департаменту Світлана Ярмоленко зазначила: «Наша справа – це турбота про людей старшого віку, адже саме Ви зберегли для нас найкращі національні традиції, навчили долати труднощі. Ми можемо лише здогадуватись, скільки випробувань довелося Вам пережити і при цьому зберегти гідність, віру, любов, які вони несуть через усе своє життя».

Форум «55+» є майданчиком, який створений з метою об’єднання та обміну досвідом між учасниками заходу, покликаний популяризувати напрям активного довголіття та здорового способу життя, розвитку соціальної активності учасників віком 55 та більше років, а сьогоднішня зустріч має на меті ще й поглибити знання щодо психологічного розвантаження.

На цьому форумі учасники були задіяні в продуктивних тренінгах та майстер класах, такі як «прикрашання печива», «йога», «виготовлення свічок» та інші, отримали нові враження та цікаві знайомства. На завершення заходу відбувся концерт авторки українських романсів Тетяни Скомаровської.  Форум об’єднав людей старшого віку з різних куточків нашої країни.

 Важливо, щоб навіть у такі нелегкі часи ми всі відчували підтримку та увагу один одного і крокували разом до Перемоги.