Національний фахівець із питань психічного здоров’я та психосоціальної підтримки Міжнародної організації з міграції (МОМ) Віталій Бєлов розповів про роль медіа в формуванні образу ветеранів, про вплив інформації на психосоціальну адаптацію військових у суспільстві та про роботу із навичками створення збалансованих матеріалів для формування образу ветерана у суспільстві.

Під час роботи у групах учасники розібрали потенційні фізичні та психоемоційні стани у яких  перебуває ветеран, який повертається з війни, що у цей відбувається з його родиною, як медіакомунікація здатна впливати на сприйняття реальності та може бути інструментом розширення можливостей для окремих груп населення. Також учасники та учасниці тренінгу обговорили інструменти, які дозволяють формувати різні образи ветеранів.

Варто зазначити, що тренінг відбувся в рамках реалізації проєкту «Соціально-психологічна реадаптація ветеранів та постраждалих від війни категорій населення», який втілюється на Вінниччині і має на меті реінтегрувати ветеранів та ветеранок у цивільне життя.

Проєкт «Соціально-психологічна реадаптація ветеранів та постраждалих від війни категорій населення» впроваджують в рамках виконання Обласної цільової програми підтримки учасників бойових дій, членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України на 2022-2026 роки, а також в рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоровʼя «Ти як?» у співпраці з відділом психічного здоровʼя та психосоціальної підтримки Міжнародної  організації з міграції.