Реалізація пілотного проекту “Монетизація одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” у 2020-2024 роках, передбачає перерахування грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка" батькам, у яких народилася дитина, а в разі їх відсутності – патронатним вихователям, прийомним батькам, батькам-вихователям, опікунам новонародженої дитини лише на поточний рахунок із спеціальним режимом використання, відкритий в АТ КБ “ПриватБанк”.

Грошова компенсація є одноразовою виплатою на кожну новонароджену дитину для придбання дитячих товарів - засобів догляду за дітьми та дитячих засобів гігієни, зокрема підгузків, серветок; дитячого одягу та взуття; дитячого харчування; дитячого посуду; дитячих іграшок; текстилю для дітей, у тому числі рушників, ковдр; дитячих ходунків, дитячих колясок, дитячих ванночок для купання.

Виплата грошової компенсації проводиться у грошовій безготівковій формі шляхом перерахування коштів на спеціальний рахунок отримувача відкритий в АТ КБ “ПриватБанк”.

Спеціальний рахунок може бути відкритий отримувачем:

  • особисто за його зверненням до відділення уповноваженого банку;
  • за допомогою засобів мобільного застосунку та/або офіційного веб-сайту уповноваженого банку (за технічної можливості).

ВАЖЛИВО! Поповнення спеціального рахунка, зняття з нього готівки та переведення коштів забороняється.

У разі повернення товару кошти повертаються на спеціальний рахунок, з якого здійснювалася оплата такого товару. Повернення отримувачу коштів готівкою або на інший його рахунок забороняється.

Спеціальний рахунок закривається уповноваженим банком (без заяви отримувача) через 12 місяців з дня зарахування на нього коштів грошової компенсації, а за наявності залишку невикористаних коштів грошової компенсації на дату його закриття – після повернення уповноваженим банком коштів грошової компенсації із спеціального рахунка отримувача на відповідний рахунок Державної служби у справах дітей.