У всі часи за відношенням держави, а також за становищем родини в суспільстві судили про розвиток країни. Це тому, що щасливий союз сім’ї та держави — необхідна запорука процвітання і добробуту її громадян.

З сім’ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Вона є джерелом любові, поваги, солідарності та прихильності, то, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина.

28 липня 2023 року Указом Президента України Володимира Зеленського встановлено День сім’ї, який відзначається щорічно 15 травня – у Міжнародний день сім’ї.

З метою проведення Дня сім’ї у Вінницькій області розроблений та затверджений відповідний план  заходів.

З нагоди Дня сім’ї у травні цього року Вінниччина проводить регіональну інформаційну акцію «Родина – це вся Україна» під хештегом #ВІННИЧЧИНА ДЕНЬ СІМ’Ї.

Основна мета акції – привернути увагу суспільства до проблем сучасної сім’ї шляхом підвищення рівня інформативності в питаннях створення сімей, поглибити знання соціально-економічних і демографічних процесів, котрі впливають на положення сімей у суспільстві.