Він містить понад 90 якісних речей: підгузки, ковдри, одяг, рушник, іграшки та інші необхідні засоби для догляду за малюком у перші місяці його життя.

До пологових будинків (перинатальних центрів) Вінницької області розпочато доставку «пакунків малюка» з оновленим вмістом.

У 2024 році Міністерство соціальної політики України оновило вміст «пакунка малюка» додавши товари, які мають попит, наприклад, багаторазові вологостійкі пелюшки, теплі речі. Також збільшили розмір пледа-ковдри, але зменшили кількість одягу малого розміру, з якого новонароджені діти швидко виростають. 

Крім того, до нового «пакунка малюка» додана книжка “Від народження до року”, яку розробили і надрукували партнери Міністерства соціальної політики України – ЮНІСЕФ. Це практичний порадник для всіх батьків новонароджених, в якому розміщені найкращі матеріали світового досвіду в поєднанні з знаннями українських експертів та експерток.

Отримати “пакунок малюка” можна в пологовому будинку після народження дитини.

У разі відсутності «пакунка малюка» в пологовому будинку протягом 30 календарних днів, із дня народження дитини, можна подати заяву та свідоцтво про народження дитини на його отримання:

  • до органів соціального захисту населення;

до Центру надання адміністративних послуг за місцем проживання чи перебування.