в якому створено умови проведення процесуальних дій з урахуванням відповідних положень Кримінального процесуального кодексу України в середовищі, дружньому до дитини. Модель Барнахус мінімізує наслідки травматизації дитини шляхом уникнення повторних бесід, які проводять різні служби в різних місцях. В Центрі також надається комплексна соціальна, психологічна, правнича, медична та інші види допомог дітям - потерпілим та свідкам у провадженнях щодо кримінальних правопорушень, пов’язаних з насильством.

19 червня 2024 року відбулось засідання обласної міжвідомчої робочої групи щодо створення міжсекторального центру захисту для дітей, які постраждали та/або стали свідками насильства, кримінального правопорушення (модель Барнахус).  

         На засіданні підвели підсумки роботи Центру та опрацювали проблемні питання, які виникають між суб’єктами, що впроваджують модель «Барнахус» під час проведення ними процесуальних дій. Окрім того, обговорили необхідність проведення додаткового інформування фахівців дотичних структур про діяльність Центру.

Загалом, за час роботи, Центром проведено 75 допитів дітей, з яких 6 дітей потерпілі від ракетного обстрілу у Вінниці.

Саме завдяки ефективній роботі Центу «Барнахус» у 2024 році вже проведено 18 допитів в 14 кримінальних провадженнях стосовно 15 дітей, з них 13 дівчаток та 2 хлопчики.

Сьогодні цю модель визнано кращою практикою із захисту дитини від насильства та подолання наслідків насильства, якого зазнала дитина.