Внаслідок цього, особливо зростають випадки внутрішньої торгівлі людьми. Протягом першого півріччя до місцевих військових адміністрацій Вінницької області із заявою про встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі звернулося 3 особи.

26 червня 2024 року відбулося засідання робочої групи з питань протидії торгівлі людьми обласної міжвідомчої ради з питань сім’ї, соціальної підтримки сімей Захисників та Захисниць, інтеграції внутрішньо переміщених сімей (осіб), гендерної рівності, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми.

На порядок денний було винесено питання:

  1. Про обговорення плану заходів з нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми (30 липня).
  2. Про організацію роботи правоохоронних органів області у сфері протидії торгівлі людьми та поінформованість слідчих органів поліції щодо проведення та встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми.
  3. Про підсумки регіональної інформаційної кампанії з протидії торгівлі людьми «Тобою скористались».

За підсумками засідання визначено конкретні кроки суб’єктів взаємодії, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми щодо реалізації державної політики на регіональному рівні. У тому числі підготовка та затвердження обласного плану заходів з проведення обласної інформаційної кампанії з нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми 30 липня.