8 – діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, 16 - діти учасників бойових дій, 1 – дитина загиблого учасника бойових дій, 2 - діти внутрішньо переміщених осіб. Тематична зміна проходила на двох локаціях: м. Київ, Пуща Водиця та Закарпатська область, Свалявський район, село Березники з 13.05.2024 до 02.06.2024.

Для відпочиваючих у таборі дітей були організовані вечори гумору, майстеркласи, тренінги та ігри від практичних психологів. Також відпочивальники брали участь в інтелектуальних, танцювальних та спортивних змаганнях. На Закарпатті кожен артеківець зміг сповна насолодитися незабутніми пейзажами, відпочити на березі гірської річки чи провести приємні моменти на чистому повітрі, сповненому ароматів полонин та лісів. Діти взяли участь у виховних, патріотичних, оздоровчих, розважально-ігрових програмах, спортивних змаганнях, всеукраїнських фестивалях, набули досвіду громадської діяльності та спілкування з однолітками з різних адміністративно-територіальних одиниць України.

ІІІ тематичну зміну «Форум лідерства громадських ініціатив «Артек єднає Україну!» було проведено з 05.06.2024 по 25.06.2024.  Вінницька область отримала 60 путівок на оздоровлення дітей, які було розподілено між структурними підрозділами РВА та міськими радами. Протягом зміни оздоровлено дітей наступних пільгових категорій: 42 – діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, 13 - діти учасників бойових дій, 4 – діти загиблих учасників бойових дій, 1 - дитина внутрішньо переміщеної особи.

Кожен день перебування дарував дітям нові відкриття, враження та емоції. Особливо артеківці чекали на вечірні заходи, адже тоді кожен може показати всім свої співочі, танцювальні,  акробатичні, режисерські та акторські вміння і довести, що він найкрутіший у своїй сфері діяльності. Але змагання в Артеці мають досить надзвичайний формат, бо тут панує неповторна атмосфера дружби та єдності. Діти вболівали однаково активно як за своє товариство, так і за друзів з інших. Були проведені різноманітні спортивні заходи. Спорт нерідко є улюбленим заняттям багатьох успішних людей, адже він загартовує дух, сприяє самодисципліні, дарує впевненість та вчить досягати поставлених цілей.

У ІІ та ІІІ тематичних змінах «Артеківська платформа «Діти змінюють світ!» та «Форум лідерства громадських ініціатив «Артек єднає Україну!» взяли участь діти з 6 районів Вінницької області : 7 – з Вінницького району, 25 – з Гайсинського району, 12 – з Жмеринського району, 26 – з Тульчинського району, 4 – з Хмільницького району, 2 – з Могилів–Подільського району, а також 10 – з м. Вінниця, 1 – м. Козятин, загалом протягом даних тематичних змін було оздоровлено 87 дітей Вінниччини.