Департамент представляли: начальник управління сімейної політики та оздоровлення – Лариса Кащина та головний спеціаліст відділу сім’ї. гендерної політики та протидії торгівлі людьми – Микола Антонець, який на обласному рівні відповідає зо проведення процедури встановлення статусу  особи, постраждалої від торгівлі людьми

До порядку денного увійшли питання виявлення фактів торгівлі людьми, забезпечення захисту осіб, постраждалих від торгівлі людьми та надання їм необхідної допомоги. Питання посилення міжвідомчої взаємодії є надзвичайно важливим, оскільки в контексті повномасштабної війни, проблема  торгівлі людьми  набула особливої актуальності та стала одним із найтяжчих  наслідків для українського суспільства, адже  мільйони людей були змушені  евакуюватися  на інші території та виїхати за кордон.

Лише комплексний, системний підхід, координація  дій на всіх рівнях, та швидке  реагування на потенційну загрозу чи фактичну ситуацію може створити  ефективну протидію злочинам та забезпечити  надання допомоги особам, які  постраждали  від торгівлі людьми.

У разі потрапляння в ситуацію з торгівлею людьми закликаємо  звертатись за телефонами :

 0800750475 обласна лінія довіри

(0432)672206 гаряча лінія Вінницької обласної прокуратури

527, 0800505501 національна гаряча лінія з питань протидії торгівлі людьми