Налаштування відображення

Розмір шрифту:
Колір сайту:
Зображення

Параметри

                Підрозділ  БАРНАХУС здійснює діяльність, яка мінімізує наслідки травматизації дитини шляхом уникнення повторних бесід, які проводять різні служби в різних місцях. Тобто, Модель Барнахус працює за принципом, де всі зацікавлені сторони самі приходять до дитини, яка є потерпілою або свідком злочину, і дитина не травматизується, відвідуючи окремо кожну установу.

За період діяльності підрозділу БАРНАХУС  проведено 73 допити  73 дітей у безпечному, доступному, турботливому середовищі.        Успішний досвід Вінницької області щодо створення такого  підрозділу з захисту та соціально–психологічної підтримки у процесі правосуддя дітей, які постраждали або стали свідками насильства вивчається  фахівцями інших областей  України.

Саме з такою метою 7 серпня 2024 року до Вінницької області  з робочим візитом прибула  делегація, у складі  представників  служби у справах дітей  Львівської обласної військової адміністрації та Львівської обласної прокуратури.

Представники Департаменту  соціальної та молодіжної політики  Вінницької обласної військової адміністрації, комунального закладу, в якому працює підрозділ БАРНАХУС, ознайомили представників  Львівської області з практиками та успішними напрацюваннями у створенні і функціонуванні цього підрозділу.

По завершенні візиту Львівська делегація  подякувала  за сприяння у вивченні питання щодо створення такого підрозділ БАРНАХУС на території Львівської області.