Налаштування відображення

Розмір шрифту:
Колір сайту:
Зображення

Параметри

Мета проєкту - зменшення негативних психологічних наслідків війни для внутрішньо переміщених осіб з різними видами інвалідності та батьків дітей з інвалідністю, які проживають у Вінницькій, Жмеринській, Могилів-Подільській, Гніванській та Лука-Мелешківській громадах Вінницької області, та підвищити їхню стійкість до стресу, пов’язаного з війною.

Проєкт впроваджує ГО «Паросток» у рамках проекту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я».

Під час виступу поінформувала про кількість ВПО які наразі проживають на території Вінницької області, а це 146 880 осіб, з них: 6 543 особи з інвалідністю, 25 614 пенсіонерів.

В МТП проживає 2198 внутрішньо переміщених осіб, з них: 531 - особа похилого віку, 187 осіб з інвалідністю.

Наразі в закладах перебуває 466 внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю та осіб похилого віку, а саме:

- будинки - інтернати – 351 особа;

- стаціонарні відділення територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг), центрів надання соціальних послуг - 115 осіб.

- Ми з вами маємо дбати про ментальне здоров’я таких осіб, адже – це той ресурс, який потрібен нам, щоб жити й розвиватись навіть у найважчі часи. Тому ми вітаємо ініціативу громадської організації «Паросток» і готові всебічно допомагати в реалізації проєкту «Сила в єднанні», адже саме у спільній діяльності ми зможемо повністю розкрити потенціал розвитку сфери ментального здоров’я в нашій області та забезпечити відчуття захищеності та комфорту всіх жителів Вінниччини, - зазначила Людмила Петришена.