В офіційному медіацентрі обласної військової адміністрації відбувся брифінг начальника управління сімейної політики та оздоровлення, начальника відділу сім'ї, гендерної політики та протидії торгівлі людьми Департаменту соціальної та молодіжної політики ОВА Любові Никодим.

Зауважимо, що на Вінниччині діє обласна програма підтримки сім’ї, запобігання домашньому насильству, забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків, попередження торгівлі людьми на період до 2026 року. Функціонує Обласна Міжвідомча рада, у складі якої працює робоча група з питань протидії торгівлі людьми.

«Департамент соціальної та молодіжної політики ОВА забезпечує в межах компетенції проведення процедури встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми. З 2012 року до Департаменту звернулись із відповідною заявою 97 осіб, встановлено статус 76 особам», - зауважила Любов Никодим.

Спікерка наголосила, що у кожній місцевій військовій адміністрації визначено відповідальну посадову особу, до якої можна звернутись та написати заяву про встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми. Встановлення такого статусу гарантує надання медичної, психологічної, соціальної, безоплатної правничої та іншої необхідної допомоги, а також одноразової матеріальної допомоги.

В області цілодобово функціонує безоплатна та анонімна телефонна «Лінія довіри» з питань протидії торгівлі людьми: 0 800 75 04 75

Звертайтесь за підтримкою і вам допоможуть!

Більше дивіться у відео.