Завдячуючи програмі Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво», на Вінниччині модернізовано вже п’яте приймальне відділення опорної лікарні.

Відтак, ще один опорний лікувальний заклад – КНП «Гайсинська ЦРЛ» отримав реконструйоване за європейськими стандартами приймальне відділення та сучасну діагностичну апаратуру.

Гайсинська лікарня входить до переліку  опорних лікарень Вінницького госпітального округу. Щорічно протягом останніх років в закладі отримують стаціонарне лікування 9 тисяч пацієнтів. Лікарня обслуговує майже 200 тисяч мешканців в межах 60-ти хвилинного доїзду.  

Голова ОДА Сергій Борзов наголосив, що завдяки реалізації програми Президента «Велике будівництво» створюються комфортніші умови для роботи медиків, а головне – з’являється можливість максимально швидко надати допомогу пацієнтам і врятувати найцінніше для кожної людини – її життя.

«Програма Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» дає можливість оновити об’єкти медичної інфраструктури Вінниччини. Сьогодні ми відкриваємо вже п’яте таке приймальне відділення. Готові і надалі робити все для того, аби ви працювали та лікували пацієнтів. Ми обіцяли – і ми зробили», – зазначив керівник регіону, звертаючись до медиків.

Сергій Борзов повідомив, що для потреб закладу закуплено комп’ютерний томограф, апарат УЗД та цифровий рентген. За кошти державного бюджету заклад отримав апаратуру на загальну суму 17 млн 570 тис. грн.

«Таких комп’ютерних томографів не було в жодній районній лікарні за всі роки незалежності України. Лише платні кабінети, куди направляли пацієнтів. Зараз обстеження на цьому обладнанні за направленням лікаря або при ургентних ситуаціях мешканці району отримуватимуть безкоштовно», – зауважила народний депутат України Ірина Борзова. Вона підкреслила, що програма Президента «Велике будівництво» працює для того, аби покращувати медичні послуги та умови праці медиків.

«Сьогодні, завдяки програмі Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво», ми маємо сучасне модернізоване відділення, в якому зроблено ремонтні роботи європейського рівня, а також встановлено новітнє обладнання. Зокрема, комп’ютерний томограф вартістю майже 12 млн грн, цифровий ренгтген-апарат на два робочих місця вартістю майже 5 млн грн, а також портативний УЗД-апарат Sonobook 8 вартістю 800 тис. грн.», – повідомив головний лікар Ігор Кохан. Він зауважив, що це безкоштовна діагностична допомога для пацієнтів, які її потребуватимуть.

«Вперше таке дороговартісне обладнання потрапило до нашої лікарні. Дякуючи цьому обладнанню та програмі Президента «Велике будівництво», ми маємо змогу провести сучасну діагностику захворювання, надати якісну медичну допомогу та покращити стан здоров’я пацієнтів. Відсьогодні тут вже розпочався прийом пацієнтів», – зазначила заступник головного лікаря з медичної частини Юлія Бурлакова.

Заклад функціонує на 190 ліжок. Стаціонарні відділення: травматологічне, акушерсько-гінекологічне, терапевтичне, інфекційне, неврологічне, педіатричне, хірургічне, анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії. Працює 79 лікарів та 184 особи середнього медичного персоналу. Для стаціонарного лікування пацієнтів,  хворих та з підозрами на COVID-19 перепрофільовано 120 ліжок, з них ліжок для інтенсивної терапії – 24. В закладі функціонує стаціонарна киснева станція з швидкістю потоку кисню до 90 л/хв.

Загальна вартість проекту – 13 млн. грн., з них співфінансування з районного бюджету склало 1,5 млн. грн., з бюджету Гайсинської територіальної громади – 703,0 тис. грн.