21 травня 2024 року на черговому засіданні архітектурно-містобудівної ради при Управлінні містобудування та архітектури обласної військової адміністрації (далі - Рада) в режимі онлайн-конференції розглянуто п’ять проєктів містобудівної документації.

 

За результатами розгляду чотири проєкти містобудівної документації на території Агрономічної сільської ради, Жмеринської та Іллінецької міських рад були рекомендовані на доопрацювання та затвердження із врахуванням зауважень рецензії, наданих відповідно до вимог чинного законодавства висновків органів державної влади, результатів громадського обговорення та рекомендацій Ради; детальний план на території Якушинецької сільської ради не рекомендовано до затвердження.

Відбувся розгляд Детального плану на території Агрономічної сільської ради. Проєктом передбачено розміщення трьох двоповерхових житлових будинків на 24 квартири для 60 мешканців. Загальна площа ДПТ – 0,4850 га.

Відбувся розгляд Детального плану на території Жмеринської міської ради. Проєктом передбачено будівництво секційного дев’ятиповерхового житлового будинку на 117 квартир для 293 мешканців. На першому поверсі передбачені вбудовано-прибудовані громадські приміщення. Також запроектовано підземний паркінг. Площа ДПТ – 6,95 га.

Відбувся розгляд Детального плану на території Іллінецької міської ради. Проєктом передбачено реконструкцію з розширенням комплексу зі зберігання, сушіння, переробки та відвантаження сільськогосподарських культур з новим будівництвом адміністративно-побутового корпусу, лабораторії сировини, пункту приймання зерна, силосів, зерносушарки, автогазонаповнювального пункту. Площа ДПТ – 5,6993 га.

Відбувся розгляд Детального плану на території Якушинецької сільської ради в селі Зарванці. Проєктом передбачено будівництво 43 житлових одноповерхових будинків для 129 мешканців з необхідною інфраструктурою. Площа ДПТ – 2,5493 га.

Відбувся розгляд Детального плану на території Іллінецької міської ради. Проєктом передбачено будівництво навчально-виробничого комплексу для зберігання, переробки плодоовочевої продукції на базі Іллінецького аграрного фахового коледжу. Площа ДПТ – 3,47 га.