11 червня 2024 року на черговому засіданні архітектурно-містобудівної ради при Управлінні містобудування та архітектури обласної військової адміністрації (далі - Рада) в режимі онлайн-конференції розглянуто три проєкти містобудівної документації.

За результатами розгляду три проєкти містобудівної документації на території Іллінецької та Липовецької міських рад та Тростянецької селищної ради були рекомендовані на доопрацювання та затвердження із врахуванням зауважень рецензії, наданих відповідно до вимог чинного законодавства висновків органів державної влади, результатів громадського обговорення та рекомендацій Ради.

Відбувся розгляд Детального плану на території Іллінецької міської ради. територія, на яку розробляється детальний план, розташована в центральній частині м. Іллінці, орієнтовною площею 10,0 га. Детальним планом передбачено розширення та реконструкцію виробничих приміщень фірми «Люстдорф» до 4,2075 га з впровадженням нових сучасних технологій переробки молочних та молоковмісних продуктів.

Відбувся розгляд Детального плану на території Тростянецької селищної ради за межами населених пунктів. Проєктом передбачено будівництво резервуару для технологічних вод, що викликано необхідністю сезонного тимчасового зберігання води, насиченої органічними добривами та мікроелементами. Передбачається будівництво резервуару об’ємом 25 000 кубічних метрів.

Відбувся розгляд Генерального плану та плану зонування села Попівка Липовецької міської ради. Проєктом передбачено збільшення площі до 187,94 га; збільшення кількості житлового фонду до 265 садиб; збільшення місткості дитячих дошкільних закладів та впорядкування території населеного пункту.